Evenementen duurzaamheid

De klimaatverandering brengt steeds meer uitdagingen met zich mee. Een terras dat vol staat met water na een regenbui. Of een achtertuin die te warm is om in de zomer in te zitten. Het (meer) vergroenen van de tuin kan hiertegen helpen. We begrijpen dat het voor inwoners lastig kan zijn om hiermee te beginnen. Maar ook dat het onduidelijk is wat de mogelijkheden zijn en waarbij de gemeente (financieel) kan helpen. Daarom organiseren we in mei en juni een informatieavond en 2 tuinworkshops voor inwoners. Aanmelden is noodzakelijk.

Informatieavond huis & tuin vergroenen (dinsdag 28 mei, De Roef)

Waar te beginnen met vergroenen van de tuin? Tijdens de informatieavond informeert ons Duurzaamheidsloket Noord Veluwe inwoners over alle mogelijkheden de tuin klimaatbestendiger te maken. Van grote tot kleine aanpassingen. We vertellen meer over de subsidies die er in onze gemeente beschikbaar zijn voor verschillende groene maatregelen. En wist u dat we in onze gemeente ook tuincoaches hebben die inwoners gratis van advies op maat kunnen voorzien? Ook zij zijn deze avond aanwezig.

Datum: Dinsdag 28 mei 2024
Tijdstip: 19.30 (inloop 19:00) tot 21.30 uur
Locatie: MFC De roef, Middelste Wei 2 Harderwijk

Aanmelden informatieavond 28 mei

Tuinworkshop (27 mei & 3 juni, De Rietmeen)

Voor inwoners die aan de slag willen met vergroenen of hun tuin nóg klimaatbestendiger willen maken, organiseren we een tuinworkshop. In kleine groepjes kunnen inwoners aan de slag met een gepersonaliseerde tuinschets. Hoe richt je een tuin mooi én klimaatvriendelijk in? Van water opvangen tot beschutting realiseren én een fijne plek creëren voor vogels en insecten. Marjan Deurloo van Juffie in ’t Groen vertelt alles over een klimaatvriendelijke en biodiverse tuin. Daar blijft het niet bij: tijdens de workshop wordt er toegewerkt naar een globaal vergroenplan voor de eigen tuin.

Datum: Maandag 27 mei en maandag 3 juni 2024
Tijdstip: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: De Rietmeen, Ouverturebaan 1-3 Harderwijk
Aanmelden: stuur een mail naar pieter.kerpestein@regionaalenergieloket.nl

Let op: er is per workshop plaats voor 10 personen. Vol = vol!